Spania marchează ieșirea din recesiune prin scăderea poverii fiscale

recesiune spania

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a anunțat marţi, în discursul anual privind starea naţiunii, ieșirea din recesiune a țării, promițând reduceri de taxe pentru 12 milioane de spanioli şi stimularea creării de locuri de muncă prin scăderea contribuţiilor sociale, scrie Financial Times, preluat de Mediafax.

Guvernul de la Madrid anticipează că economia Spaniei va avansa cu 1% în acest an şi cu 1,5% în 2015, îmbunătăţind uşor estimările anterioare.

Rajoy a recunoscut că rata şomajului, de 26%, este inacceptabil de ridicată şi a spus că crearea de locuri de muncă este principalul obiectiv al guvernului său pentru restul mandatului.

Cea mai importantă măsură pe care guvernul vrea să o aplice este reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la o sumă fixă de 100 de euro pe lună, pentru fiecare loc de muncă permanent nou creat, în primii doi ani de contract. Măsura urmează să fie aprobată în şedinţa de guvern de vineri şi va permite reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu până la 75%.

În perspectiva alegerilor generale din 2015, Rajoy a arătat că reformele viitoare în domeniul fiscal vor conţine măsuri de reducere a poverii fiscale.

O măsură imediată ar urma să fie în structura impozitului pe venit, în special în cazul veniturilor mici şi mijlocii.

Din 2015, aproximativ 12 milioane de contributori vor simţi beneficiile acestei reforme, a arătat premierul spaniol, precizând că angajaţii care câştigă sub 12.000 de euro pe an nu vor plăti impozit pe venit.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.