Guvernul și FMI anunță o creștere economică de 2,2% pentru anul viitor

pib 2014

Bugetul pe 2014 va fi fundamentat pe un deficit de 2,2% din PIB și o creștere economică de 2,2%, a anunțat Premierul luni seara într-o conferință de presă. Indicatorii au fost conveniți de Guvernul României împreună cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și Comisia Europeană, la finalul negocierilor cu misiunea experților internaționali.

De asemenea, în datele de construcție a bugetului pe 2014 a fost prevăzut un nivel al investițiilor de 6% din PIB, care să dea posibilitatea de continuare a creșterii economice, a mai declarat Victor Ponta.

În plus, plafonul de împrumuturi din Trezorerie pentru achitarea arieratelor de către autoritățile locale va crește la 1,2 miliarde lei în 2014, de la 800 de milioane de lei, cât a fost în acest an.

Iar finanțarea investițiilor realizate de autoritățile locale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), va crește de la 376 milioane de lei la 2 miliarde lei.

Înțelegerea dintre Guvern și FMI prevede și o creștere cu 300 milioane de lei a cheltuielilor de investiții din împrumuturi externe, în speță credite luate de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.