Economia românească este ”captivă pe piața UE”

daraban

Ca urmare a viziunii privind creșterea cât mai mare a gradului de integrare, economia românească a ajuns captivă pieței din Uniunea Europeană, ceea ce nu se dovedește până la urmă a fi un lucru bun, a declarat recent, în cadrul unui eveniment, Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Exporturile României se îndreaptă în proporție de 75% către Uniunea Europeană, din acest punct de vedere economia românească fiind captivă relațiilor comerciale intracomunitare.

”Am ajuns o economie de subcontractanți în piața europeană, în condițiile în care piața americană poate fi mult mai ofertantă”, a mai spus președintele CCIR.

Asta în condițiile în care doar 6 țări din G20 se află în Uniunea Europeană, iar piața SUA, de 19 trilioane de dolari, este net superioară celei europene, oferind, în plus, oportunități pentru multe alte direcții de pe planetă, a completat Daraban.

Camera de Comerț și Industrie a României, alături de Camerele Județene, este unul dintre cele mai importante foruri de reprezentare a oamenilor de afaceri din țara noastră.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.