Băncile din România acordă promisiuni, nu credite

bancheri

Băncile sunt ”un stup fără matcă”, iar clienţii care vor finanţare se găsesc în faţa unui paradox, fiind primiţi cu braţele deschise în sucursale sau de către directorii pe corporate, dar în cel mai fericit caz refuzaţi de Departamentul Risc la al doilea răspuns, a afirmat azi Marcel Vulpoi, partener V&TM, citat de Mediafax.

”Prima reacţie a băncilor: sigur că da! Sunt oameni care sună săptămânal din bănci, relationship manageri care cer să le aducem clienţi, să facem ceva. Vine clientul şi-l duc la întâlnirea cu managerul din bancă, iar acesta spune din start că finanţarea se va aproba cu siguranţă. Abia la finalul unei discuţii călduroase aminteşte ceva de cei de la Risc, dar ne asigură că nu va fi o problemă. După care începe ping-pong-ul. Dă-mi aia, dă-mi aia, cum e aia, de ce ai făcut aia acum 14 ani. Ping-pong-ul din prima lună este cu cel care întocmeşte dosarul, nu cu Riscul”, a mai spus Marcel Vulpoi, fondatorul firmei de consultanţă şi contabilitate Vulpoi & Toader Management (V&TM).

Consultantul, care predă şi la catedra de contabilitate de la ASE, spune că abia după o lună de schimbat documente cu ofiţerul de credit din sucursală începe ”moartea pasiunii” pentru cel care vrea un credit.

”Dosarul ajunge la Risc şi trei săptămâni – o lună nu mai auzi nimic. Nimeni nu-ţi dă vreun contact de la Risc. Dacă suni în sucursală, invariabil primeşti răspunsul: «Nu mai depinde de mine sau de noi». La Risc stă şi o lună fără să te sune nimeni. Ce-or face acolo, Dumnezeu ştie”, a continuat Vulpoi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.